Βάψιμο δωματίου

Βάψιμο δωματίου

Όταν αποφασίζετε να κάνετε αλλαγές στον προσωπικό σας χώρο, είναι πιθανό να επιθυμείτε να ασχοληθείτε με ένα μόνο τμήμα αυτού, είτε για λόγους οικονομικούς είτε διότι προέκυψε κάποια ζημιά σε συγκεκριμένο δωμάτιο και μόνο αυτό χρήζει επισκευών.

Ο πιο άμεσος τρόπος να αλλάξετε την αισθητική ενός χώρου δεν είναι άλλος από το βάψιμο. Είτε πρόκειται για απλό φρεσκάρισμα των ήδη υπαρχόντων χρωμάτων ώστε να ζωντανέψουν ξανά, είτε για ολική αλλαγή αυτών, οι ειδικοί της Ελαιοχρωματισμοί Κοτέλης μπορούν να αναλάβουν το έργο!

Προτείνεται οποιαδήποτε εργασία ελαιοχρωματισμού να πραγματοποιείται κατά τους ανοιξιάτικους και θερινούς μήνες, έως τις αρχές του φθινοπώρου, καθώς η υγρασία και το κρύο που επικρατεί το υπόλοιπο έτος δεν ευνοούν την καλή εφαρμογή του χρώματος και το γρήγορο στέγνωμα.

Βάψιμο δωματίου

Βάψιμο δωματίου – Η διαδικασία

1. Μας τηλεφωνείτε προκειμένου να κλείσουμε ένα ραντεβού ώστε ο ελαιοχρωματιστής να ελέγξει τον χώρο που επιθυμείτε να βάψετε και να σας δώσει μια προσφορά. Το ραντεβού αυτό είναι δωρεάν.

2. Από τη στιγμή που θα συμφωνήσετε στην τιμή και θα επιλέξετε τα χρώματα που ταιριάζουν στον χώρο σας, προγραμματίζετε από κοινού με τον ειδικό τις ημέρες κατά τις οποίες θα λάβει χώρα ο ελαιοχρωματισμός.

3. Ο ελαιοχρωματιστής προετοιμάζει κατάλληλα τον χώρο. Κατά το βήμα αυτό, κάποια έπιπλα ίσως να χρειαστούν μετακίνηση, ενώ άλλα θα καλυφθούν με νάυλον ώστε να προστατευτούν από σκόνες και χρώματα.Επίσης, τα κουφώματα, οι πόρτες και οι πρίζες θα καλυφθούν περιμετρικά με ταινία ώστε να μην βαφτούν κατά λάθος. Τέλος, το πάτωμα θα στρωθεί με χαρτόνια για να μείνει ανέγγιχτο από χρώματα και άλλες φθορές.

4. Οι εργασίες επάνω στο ταβάνι και τους τοίχους ξεκινούν. Το παλίο χρώμα που ίσως να έχει ξεφλουδίσει ξύνεται, οι επιφάνειες λειαίνονται και, εάν υπάρχουν τρύπες από καρφιά ή άλλες ζημιές, καλύπτονται με στόκο.

5. Αφού στεγνώσει ο στόκος και οι τοίχοι είναι λείοι και καθαροί, μπορεί να εφαρμοστεί το υπόστρωμα. Πρόκειται για το αστάρι που θα βοηθήσει στην καλύτερη εφαρμογή του κυρίως χρώματος και θα του προσφέρει αντοχή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

6. Ο ελαιοχρωματιστής εφαρμόζει τα χρώματα, δίνοντας έμφαση σε δύσκολα σημεία ώστε να μη διαφαίνεται στο βάθος κάποιο άλλο χρώμα ή στόκος.

7. Στο τέλος κάθε ημέρας εργασιών, ο ειδικός μαζεύει τα εργαλεία του ώστε να μη σας ενοχλούν καθώς κινείστε στον χώρο σας.

8. Όταν η εργασία ολοκληρωθεί, μπορείτε να εκτιμήσετε το αποτέλεσμα και να συζητήσετε με τον ελαιοχρωματιστή ώστε να είμαστε σίγουροι ότι είστε ικανοποιημένοι.

Βάψιμο δωματίου – Πώς να διαλέξω χρώμα;

Οι Ελαιοχρωματισμοί Κοτέλης σας παραθέτουν ορισμένες συμβουλές ώστε να επιλέξετε ευκολότερα το κατάλληλο χρώμα για τον χώρο που επιθυμείτε να βάψετε.

1. Σκεφτείτε ποια είναι τα αγαπημένα σας χρώματα. Έτσι, η επιλογή σας θα είναι ευκολότερη και γρηγορότερη εφόσον οι τόνοι θα αναδεικνύουν την προσωπικότητά σας.

2. Παρατηρήστε τα έπιπλά σας ώστε να ξέρετε σε ποιες αποχρώσεις να κινηθείτε. Κινηθείτε σε μια πιο ύσυχη απόχρωση χρώματος ώστε να τονίσετε κάποιο πιο έντονο στοιχείο του χώρου. Εάν, λόγου χάρη, έχετε στο σαλόνι σας μια κίτρινη λάμπα, μια ήπια απόχρωση κίτρινου του λεμονιού θα βοηθήσει ώστε το ιδιαίτερο αυτό στοιχείο του χώρου να αναδειχθεί.

3. Πάντοτε να δίνετε σημασία στο μέγεθος του δωματίου. Κινηθείτε σε ανοιχτές αποχρώσεις εάν θέλετε να το κάνετε να μοιάζει μεγαλύτερο και πιο φωτεινό. Εάν, αντίθετα, σκοπός σας είναι να δημιουργήσετε μια άνετε γωνιά για να χαλαρώνετε, πιο σκούροι τόνοι θα πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα.

4. Σκοπός δωματίου και διάθεση. Εάν ο χώρος προορίζεται για χαλάρωση, μπλε και γκρι τόνοι κρίνονται ιδανικοί. Στον αντίποδα, για χώρους που θέλετε να εκπέμπουν ενέργεια, οι αποχρώσεις θερμών χρωμάτων αποτελούν ορθότερη επιλογή.

5. Λάβετε υπ’ όψιν τον φωτισμό. Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό βήμα, καθώς το φως μπορεί τόσο να αναδείξει όσο και να καταστρέψει την όψη ενός χρώματος. Το φυσικό φως δείχνει το πραγματικό χρώμα, ωστόσο οι διαφορετικές λάμπες φωτισμού έχουν άλλον αντίκτυπο. Παραδείγματος χάριν, οι λάμπες φθορίου τονίζουν τα ψυχρά χρώματα, ενώ οι λάμπες πυρακτώσεως τα θερμά χρώματα.

6. Χρησιμοποιήστε το χρωματολόγιο. Καλό είναι να υπάρχει αρμονία στο σύνολο του σπιτιού σας, γι’ αυτόν το λόγο παρατηρήστε τα χρώματα που χρησιμοποιείτε στο κάθε δωμάτιο ώστε να υπάρχει μια ομαλή ροή από τον έναν χώρο στον άλλο.

7. Μέθοδος δοκιμής και σφάλματος. Ο καλύτερος τρόπος να επιλέξετε το σωστό χρώμα δεν είναι άλλος από το να δοκιμάσετε διάφορα δείγματα χρωμάτων επάνω στον τοίχο σας προκειμένου να δείτε με τα μάτια σας –και προτού να είναι αργά– πώς φαίνεται η κάθε απόχρωση που μπορεί να σας αρέσει στις επιφάνειες.

βάψιμο δωματίου

 

Εάν, λοιπόν, αμφιταλαντεύεστε ως προς την επιλογή των χρωμάτων, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές και να συζητήσετε με τον ελαιοχρωματιστή σας επ’ αυτού. Ο χώρος σας θα γίνει όπως ακριβώς τον ονειρεύεστε!

Θέλετε κι εσείς να πραγματοποιήσετε βάψιμο δωματίου;

Εάν ναι, καλέστε μας αμέσως εδώ και ένας από τους εξειδικευμένους ελαιοχρωματιστές μας θα έρθει στον χώρο σας και θα σας δώσει μια εξατομικευμένη προσφορά με τα κορυφαία χρώματα της αγοράς.

Πες μας το όνομα σου
Πες μας πως να επικοινωνήσουμε μαζί σου

Δυτικά:

Αγία Βαρβάρα, Άγιοι Ανάργυροι, Αιγάλεω, Θρακομακεδόνες, Ίλιον, Καματερό, Μαγούλα, Μεταμόρφωση, Νέα Φιλαδέλφεια, Νέα Χαλκηδόνα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Χαϊδάρι

Βόρεια:

Πεντέλη, Άνοιξη, Βριλήσσια, Γαλάτσι, Διόνυσος, Δροσιά, Εκάλη, Ερυθραία, Ηράκλειο, Κηφισιά. Λυκόβρυση,

Μαρούσι, Μελίσσια, Ψυχικό, Ντράφι, Παπάγου, Πεύκη, Σταμάτα, Φιλοθέη, Χαλάνδρι, Χολαργός

Νότια:

Άγιος Δημήτριος, Άλιμος, Αργυρούπολη, Βάρη, Βάρκιζα, Βούλα, Βουλιαγμένη, Γλυφάδα, Δάφνη, Ελληνικό, Ηλιούπολη,

Καλαμάκι, Καλλιθέα, Λαγονήσι, Μοσχάτο, Μπραχάμι, Νέα Σμύρνη, Νέο Φάληρο, Νέος Κόσμος, Παλαιό Φάληρο, Φάληρο

Ανατολικά:

Αγία Παρασκευή, Ανάβυσσος, Ανθούσα, Άρτεμις, Γέρακας, Γλυκά Νερά, Καλλιτεχνούπολη, Καλύβια, Κάντζα, Κερατέα, Κορωπί,

Λαύριο, Λούτσα, Μάκρη, Μαρκόπουλο, Νέα Μάκρη, Ντράφι, Παιανία, Παλλήνη, Πικέρμι, Πόρτο Ράφτη, Σούνιο, Σπάτα

Κέντρο:

Άγιος Ελευθέριος, Αμπελόκηποι Αττική, Βύρωνας, Γκάζι, Γκύζη, Ψυρρή, Γουδί, Εξάρχεια, Μοναστηράκι, Θησείο, Ζωγράφου, Καισαριανή, Ιλίσια, Καρέας, Κολωνάκι, Κολωνός, Κουκάκι, Κυψέλη, Λυκαβητός,

Μεταξουργείο, Νέα Ιωνία, Ομόνοια,, Παγκράτι, Πατήσια, Πετράλωνα, Πλάκα, Πολύγωνο, Ριζούπολη, Σεπόλια, Σύνταγμα, Υμμητός

Πειραιάς:

Ρέντη, Αμφιάλη, Δραπετσώνα, Καστέλλα, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Μικρολίμανο, Νέαπολη,

Νίκαια, Πασαλιμάνι, Πειραιάς, Πέραμα, Ρέντη, Σαλαμίνα, Ταύρος, Μοσχάτο