Blog

Πως να φωτίσω ένα σκοτεινό δωμάτιο ; 8 tips

Πως να φωτίσω ένα σκοτεινό δωμάτιο?

Το καθιστικό σας έχει λίγα και μικρά παράθυρα κάτι που ρίχνει τη διάθεσή σας; Το υπνοδωμάτιό σας δεν έχει αρκετό φυσικό φως και σας δίνει την αίσθηση εγκλεισμού;
Μην ανησυχείτε! Η Ελαιοχρωματισμοί Κοτέλης έχει τη λύση!

Πέρα από μια πλήρη αναδιαμόρφωση του χώρου, που βεβαίως θα είναι και πιο δαπανηρή, μπορείτε να αξιοποιήσετε το χρώμα και τις μαγικές του ιδιότητες προκειμένου να δώσετε περισσότερο φως σε ένα κατά τ’ άλλα σκοτεινό δωμάτιο.

Να τι σας προτείνουν οι ειδικοί μας:

ΠΩΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΩ ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ? ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΛΕΥΚΟ

Σε αντίθεση με όσα ίσως πιστεύετε/έχετε ακούσει, το λευκό δεν θεωρείται σωστό χρώμα για έναν σκοτεινό χώρο.

Αυτό συμβαίνει διότι το λευκό αντανακλά το φυσικό φως. Εάν, λοιπόν, δεν υπάρχει φυσικό φως σε ένα δωμάτιο, το λευκό χρώμα δεν έχει καμία χρησιμότητα. Ενδέχεται, μάλιστα, να κάνει τον χώρο να μοιάζει ακόμα πιο σκοτεινός!

 

ΠΩΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΩ ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ? ΑΓΚΑΛΙΑΣΤΕ ΤΑ ΟΥΔΕΤΕΡΑ ΧΡΩΜΑΤΑ

Αποχρώσεις σε ουδέτερους τόνους μπορούν να φωτίσουν έναν σκοτεινό χώρο. Επιλέξτε περισσότερο κοσρεσμένα χρώματα, που δεν έχουν πολύ μαύρο στη βάση τους.
Σε ένα σκοτεινό δωμάτιο τα φωτεινά χρώματα είναι φίλοι σας!

Πως να φωτίσω ένα σκοτεινό δωμάτιο; Κίτρινο

Το κίτρινο μπορεί να δημιουργήσει μια ηλιόλουστη αίσθηση σε έναν σκοτεινό χώρο. Συνδυάστε το με αρκετό τεχνητό φως και λευκές πινελιές για να δείχνει το δωμάτιό σας λαμπερό και ευχάριστο.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΩ ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ?

Πως να φωτίσω ένα σκοτεινό δωμάτιο; Λεβάντα

Η λεβάντα λειτουργεί πάντοτε! Οι ποικίλες αποχρώσεις της επιτρέπουν την ένταξή της σε κάθε γούστο, από παιχνιδιάρικο έως σοβαρό.
Οι ζεστοί τόνοι της προσθέτουν φωτεινότητα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, ενώ το ύφος δύναται να αλλάξει εντελώς με την απλή προσθήκη διακοσμητικών και υφασμάτων.

Κρατήστε κομψή την κρεβατοκάμαρά σας με έπιπλα και αξεσουάρ σε γκρι και λευκό που θα ταιριάξουν υπέροχα με το χρώμα της λεβάντας.
Αντίθετα, μπορείτε να προσδώσετε στο παιδικό δωμάτιο μια άκρως παιχνιδιάρικη διάθεση προσθέτοντας παστέλ χρώματα σε κλινοσκεπάσματα, κουρτίνες και διακοσμητικά στοιχεία.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΩ ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ?

Πως να φωτίσω ένα σκοτεινό δωμάτιο; Καφέ

Μπορεί να σας φαίνεται αντιφατικό, αλλά, όταν χρησιμοποιηθεί σωστά, το καφέ δημιουργεί ένα πραγματικά όμορφο και αρμονικό αποτέλεσμα σε ένα δωμάτιο που του λείπει το φυσικό φως.
Το σοκολατί χρώμα κάνει έναν χώρο πιο ζεστό και άνετο, ωστόσο δε χρειάζεται να υιοθετήσετε αυτή την απόχρωση σε όλους τους τοίχους.

Εάν επιθυμείτε κάτι διαφορετικό, μπορείτε να βάψετε σοκολατί έναν τοίχο στον οποίο θέλετε να δώσετε έμφαση και να διατηρήσετε τις υπόλοιπες επιφάνειες σε πιο απαλούς τόνους.
Επιπλέον, το ανοιχτόχρωμο δάπεδο θα βοηθούσε πολύ μια τέτοια χρωματική επιλογή, ενώ έπιπλα και άλλα στοιχεία θα ήταν καλό και αυτά να κινούνται σε απαλούς και ανοιχτούς τόνους.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΩΤΙΣΩ ΕΝΑ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ?

Πως να φωτίσω ένα σκοτεινό δωμάτιο; Μπλε της πούδρας

Πρόκειται για ένα χρώμα που εύκολα συνδυάζεται με απαλούς τόνους προσδίδοντας γαλήνη και ασφάλεια σε ένα δωμάτιο. Εάν θέλετε να χαλαρώνετε στον χώρο σας χωρίς να νιώθετε ότι οι τοίχοι σας πλακώνουν, το μπλε της πούδρας είναι μια πολύ ωραία επιλογή.

Η συγκεκριμένη απόχρωση κάνει εύκολα πιο φωτεινό έναν χώρο που στερείται φυσικού φωτός. Συνδυάζεται εξαιρετικά με λευκό και γκρι για ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα.

Powder Blue Raize Color Palette

Πως να φωτίσω ένα σκοτεινό δωμάτιο; Ροζ

Το ροζ είναι από τις πιο κατάλληλες επιλογές εάν το ζητούμενο είναι ο φωτισμός ένος σκοτεινού χώρου. Περιλαμβάνει αποχρώσεις που ταιριάζουν τόσο σε αρρενωπά όσο και σε θηλυκά στυλ, ενώ μπορείτε να επιλέξετε έναν ουδέτερο τόνο που δε σας περιορίζει πουθενά.

Shiny Pink Color Scheme » Monochromatic » SchemeColor.com

 

Πως να φωτίσω ένα σκοτεινό δωμάτιο; Γκρι

Ανοιχτοί ή ελαφρώς πιο σκουρόχρωμοι τόνοι του γκρι μπορούν πραγματικά να μετατρέψουν ένα δωμάτιο από σκοτεινό σε φωτεινό. Αποφύγετε τις πιο σκοτεινές αποχρώσεις διότι ενδεχομένως να κάνουν το δωμάτιο να μοιάζει με σπήλαιο.

5 shades of grey Color Palette

Στην εταιρεία μας Ελαιοχρωματισμοί Κοτέλης γνωρίζουμε πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει ένα χρώμα. Λατρεύουμε να αλλάζουμε παντελώς έναν χώρο στον οποίο κανείς δε θέλει να εισέλθει σε ένα άνετο και ζεστό καταφύγιο ή έναν χώρο παιχνιδιού και χαράς όπου όλοι θα ήθελαν να ζουν.

Όταν συνεργάζεστε με την εταιρεία μας είστε σίγουροι ότι η δουλειά σας θα διεκπαιρεωθεί σωστά. Οι ελαιοχρωματιστές μας μπορούν να σας συμβουλεύσουν και να υπακούσουν στις επιθυμίες σας ώστε ο χώρος σας να γίνει όπως ακριβώς τον ονειρεύεστε με τα καλύτερα υλικά της αγοράς.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τις ικανότητές μας, καλέστε μας εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">html</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*